0216 999 92 12 +90 533 691 24 10 info@ajansmdc.com

E-mail Pazarlamada Başarı Garantili İletişim Teknikleri

Belirli bir kitleye ulaşmak üzere markaların hedefli gönderim yaptığı tanıtım, bilgilendirme, kutlama mesajlarında elektronik posta yöntemini tercih etmesine e-mail pazarlama denir. Toplu mail gönderimi, en etkili pazarlama yöntemlerinden biri olmasının yanı sıra oldukça uygun maliyetlidir.
Dijital pazarlamanın en önemli kalemlerinden biri olan e-mail pazarlama, doğru kullanıldığında firmalar için yüksek kazanç sağlamaktadır. E-mail pazarlamada yüksek dönüşüm olmasının temel sebebi, hedef kitle ile doğrudan iletişim imkânı sunmasıdır. Böylesi güçlü bir pazarlama aracını kullanırken de dikkat etmemiz gereken teknikler söz konusudur.

E-mail Pazarlamasının en büyük sorunlardan biri, kullanıcıya e-mail’ı açtırarak içeriğin okunmasını sağlamak. Toplu mail gönderiminde dikkate alınması gereken, e-mail açılma oranlarınızı artıracak iletişim tekniklerini sizin için hazırladık:

  • Doğru Mesaj: Mailin konu alanından, giriş cümlesine; içeriğindeki mesajın dilinden, mesajda kullanılan görsellere kadar her şeyi hedef kitlenize uygun olarak planlayın.
  • Marka İsmiyle Gönderim: E-mail gönderen kişi kısmında marka isminizin yazması, marka bilinirliğinizden dolayı kullanıcıya sizi hatırlatır.
  • Etkili Başlık: Kullanıcıların gelen kutularındaki yoğunlukta kendini fark ettirecek güçlü ve ilgi çekici bir başlık seçin. Emojileri herkes seviyor! Siz de gönderi metinlerinizin başında CTA mesajları kullanırken emojilerle dikkat çekebilirsiniz. CTA mesajı kullanmasanız bile gönderilerinizin başında ya da sonunda emojiler kullanarak takipçilerinizin yazdıklarınızı okumaları için teşvik edebilirsiniz. Özellikle renkli emojiler ile ana sayfa akışında hızlıca göz gezdiren kişilerin gönderilerinize gözlerinin takılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kişiselleştirin: Kullanıcıların sosyal mecralardaki üyelikleri, yaptıkları aramaları, sepete attığı ve satın aldığı ürünleri değerlendirerek daha kişisel e-mail bültenleri hazırlayabilirsiniz.
  • Mobile Uyumluluk: Araştırmalara göre, e-mail’ların mobil cihazlar üzerinden okunma oranı, gün geçtikçe artıyor. Mobilde açılmayan e-mail’lar ise kullanıcılar tarafından siliniyor.
  • Sürekli Satış Odaklı Olmayın: E-mail’larınızda sürekli “satın al”, “kampanya” ve “indirim” gibi sloganları gören kullanıcılar, bir süre sonra sıkılmaya ve maillerinizi fark etmemeye başlayacak. Ürünleriniz hakkında bilgiler, ürünlerinizin kullanım alanları gibi çeşitli bilgilendirici paylaşımları unutmayın