0216 999 92 12 +90 533 691 24 10 info@ajansmdc.com

Instagram’da Gönderi Metni Yazmanın Püf Noktaları

Instagram’ın sürekli değişen algoritmasıyla birlikte kaydetme, arkadaşına gönderme, beğenme, yorum ve paylaşım gibi etkileşim alan gönderiler yüksek kaliteli içerik olarak kabul ediliyor ve bu sayede diğer kullanıcıların görmek isteyeceği gönderiler içerisine girerek daha fazla kişiye gösteriliyor. Bu yüzden mükemmel içerikler hazırlarken kaliteli görsellerin yanı sıra gönderi metinlerinizin iyi kurgulanmış olması erişim ve etkileşiminizi artıracaktır.

    Bunu başarmak biraz çaba ve bilgi istiyor. İşinize yarayabilecek önerilerimizi sizler için derledik:

  • Takipçilerinizi harekete geçirici eylem çağrısı (CTA) mesajları ekleyerek biyografinizdeki linke tıklamalarını, ürünlerinizi satın almalarını, arkadaşlarını etiketlemelerini ya da marka hashtaglerinizi kullanmalarını isteyebilirsiniz.
  • CTA mesajlarınızı gönderi metinlerinizin en başında kullanmanız dikkatleri üzerinizde toplamanızı kolaylaştıracaktır.
  • Gönderileriniz başında ya da sonunda emojiler kullanarak takipçilerinizin yazdıklarınızı okumaları için teşvik edebilirsiniz.
  • Doğru hashtag kullanımı ile yeni müşteriler edinebilir, marka hashtagleri kullanarak aramalarda hesabınızın daha kolay bulunmasını sağlayabilir ve hedef kitlenizle uzun süreli sağlam bir ilişki kurabilirsiniz.
  • Hashtag’leri metinlerinizin sonuna eklemeniz de şart değil. Anahtar kelimeleri hashtag yerine kullanarak daha akıcı bir iletişim dili ile gönderilerinizi hikâyeleştirebilirsiniz.
  • Gönderi metninde sadece bir ya da iki tane ilgili hashtag kullanarak spam izleniminden kurtulabilirsiniz. İlk yoruma bir emoji ekleyip sonrasında istediğiniz tüm hashtagleri ekleyerek de daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.
  • Gönderi metinlerinizin Türkçe kurallarına uygun, olabildiğince sade ve anlaşılır bir üslupta olması kalitesini artıracaktır.
  • Paylaştığınız fotoğraf ya da videolara uygun metinler hazırlayın. Unutmayın ki, her gönderi hesabınızın persona’sından bir parçadır. Doğru tasarımlar, yaratıcı ve etkili bir dil ile Instagram pazarlamasının gücünü keşfetmek ve bu mecra yoluyla markanızı büyütmek için MDC olarak sizlere destek olmak için hazırız.