0216 999 92 12 +90 533 691 24 10 info@ajansmdc.com

Instagram’dan Daha Fazla Potansiyel Müşteriye Ulaşmanız için 15 Strateji

Intagram’a olan ilgimiz birey olarak hız kesmeden yükselişine devam ediyor. Sabah bu platformla uyanıp, akşam yatana kadar hesaplarımızı tekrar tekrar kontrol ediyoruz. İhtiyaçlarımızı karşılama konusunda tam bir arama motoru işlevi de gören Instagram son zamanlarda hayatımızı şekillendiren en önemli platform olarak öne çıkıyor.
Göze çarpan kullanıcı büyüme istatistikleri ve eğlenceli, kullanıcı dostu etkileşim seçenekleri ile sosyal medya pazarlamanın ön sıralarında yerini alan Intagram sayesinde siz de markanız için daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz.
Peki ama nasıl? Instagram pazarlamasından istediğiniz sonucu almanız için dikkat etmeniz gerekenler neler? İstediğiniz hedef kitleye ulaşabilmenin yolları nedir? Hedef kitleniz ile etkileşiminizi nasıl yüksek tutabilirsiniz ve iletişimiz sayesinde nasıl yüksek geri dönüş sağlayabilirsiniz? Bu yazımızda bu sorularınıza yanıt vererek, sizlerle Instagram pazarlama stratejinizi sağlam temellere oturtmanız için önerilerimizi paylaşacağız.

İşte Instagram’ı etkili kullanmak için mutlaka bilmenizi ve uygulamanızı önerdiğimiz 15 strateji:
Hesabınızın İsmine Karar Verin.
Hesabınıza kurumunuz, markanız ya da ürününüz ile özdeşleşen, onu hatırlatan, rekabetten ve Instagram’ın kalabalık dünyasından sıyrılarak öne çıkmasını sağlayan, hedef kitlenizin size ulaşmasını kolaylaştıracak ve profesyonel bir isim bularak işe başlayın.
Instagram Profilinizde Kendizi İyi Tanıtın.
Bio kısmı yani Instagram profilinizin en üstünde bulunan bölüm, markanız/hizmetiniz hakkındaki temel bilgileri içerir. Profilinize bakan ziyaretçilerin, markanızın ne fayda sunduğunu olduğunu ve markanıza nasıl ulaşabileceğini bu bölüme bakarak anlaması önemlidir. Markanızı tanıtacağınız bio kısmı adeta sizin online vitrininizdir. O yüzden bu bölümde anlaşılır olmaya özen gösterin. Bio’nuzda kurum / marka logonuz, adresiniz, iletişim bilgileriniz, web sitesinizin adresi ve diğer sosyal medya hesaplarınızın linklerine yer vermeniz daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlayacaktır.
Hedef Kitlenizi İyi Analiz Edin ve Yakından Tanıyın.
Kimlerin markanıza htiyaç duyabileceği, yapılan paylaşımlarla etkileşim gerçekleştirebileceği ve markanızı takibe alabileceğini analiz etmeniz önemli. Bu analizin tespit edilmesiyle paylaşımlarınızı bu kişilere yönelik yapabilirsiniz. Takipçilerinize samimi gelebilecek, onların hoşuna gidecek ama aynı zamanda marka ve ürününüzü merak ettirecek paylaşımlar yaparak etkileşiminizi artırabilirsiniz. Yaptığınız paylaşımlar ile takipçilerinizi önemsediğinizi onlara hissettirin.
Düzenli Paylaşım Yapmaya, Doğru Zamanlamaya ve Görsellerin Kalitesine Özen Gösterin.
Düzenli paylaşım yapmak gün aşırı sürekli paylaşım yapmak demek değildir. Gün içerisinde çok fazla paylaşım yapmanız takipçilerinizin sıkılmasına ve onları kaybetmenize neden olur. Bunun yerine paylaşım düzeni oluşturarak, doğru zamanda paylaşım yapılmalısınız. Doğru zaman, hedef kitlenize ulaşılabileceğiniz en uygun zamandır. Ayırca, Instagram’da yer alan kullanıcılar kaliteli içeriklere önem vermektedirler. Paylaşacağınız fotoğraf veya videonun görüntü kalitesi ve içeriğin özgün ve dikkat çekici olması çok önemlidir.
Paylaşacağınız Görselin Altında Yazacak Metni İyi Kurgulayın.
Mükemmel içerikler hazırlarken kaliteli görsellerin yanı sıra gönderi metinlerinizin iyi kurgulanmış olması erişim ve etkileşiminizi artıracaktır. Gönderi metinlerinizin paylaşacağınız fotoğraf ya da videolara uygun, olabildiğince sade ve anlaşılır bir üslupta olmasına çalışın.
Hashtag (etiket)’leri Etkin ve Etkili Kullanmaya Özen Gösterin.
Doğru etiket kullanımı ile yeni müşteriler edinebilir, marka hastagleri kullanarak aramalarda hesabınızın daha kolay bulunmasını sağlayabilir ve hedef kitleniz ile uzun süreli bir ilişki kurabilirsiniz. Etiketleri metinlerinizin sonuna eklemeniz şart değil. Anahtar kelimeleri etiket yerine kullanarak daha akıcı bir etkileşim dili yaratabilirsiniz. Diğer bir önemli nokta; gereksiz, marka ve ürününüz ile alakası olmayan etiketler kullanmaktan kaçınmalısınız.
Etkileşimde Olun ve İletişim Kurun.
Ziyaretçilerinizin sorularını kesinlikle cevapsız bırakmayın. Ürününüzü veya markanız hakkında aradıkları tüm bilgiye ulaşmalarına yardımcı olun ve kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırın.
Ürünleriniz Hakkında Yapılan Müşteri Yorumlarını ve İncelemeleri Paylaşın.
Ürününüzün neden mükemmel olduğunu sizin açıklamanız tamamen apayrı bir şeydir. Potansiyel müşterilerinize, diğer müşterilerin ve kullanıcıların ürünleriniz hakkında neler söylediklerini göstererek onlarla oldukça pozitif bir ilişki kurabilirsiniz. Ürününüz ile ilgili bir fotoğrafı ekleyip, herhangi bir müşterinizin o ürün hakkında yaptığı yorumu paylaşabilirsiniz ve bu yorumu yapan kişiyi metinde veya fotoğrafınızda etiketlebilirsiniz. Bu tip içerikler paylaşmak profilinize çok pozitif dönüşler sağlayabilir.
İndirimler ve Kampanyalar Düzenleyerek Bunları Instagram’da Paylaşın.
Arada sırada Instagram hesabınızda markanızın yaptığı indirimleri paylaşmanız, takipçilerinizin acele edip indirimleri yakalamak için markanızın bir müşterisi olmalarını sağlamanın en basit yollarından biridir. Takipçilerinizin sizden uzaklaşmalarını önlemek için arada sırada kampanyalar düzenleyerek markanızla etkileşim kurmaları için onları motive edin.
“İlgili Link Bioda” Diyerek ya da Hikayeden Link Vererek Sayfanıza Gelen Trafiği İnternet Sayfanıza Yönlendirebilirsiniz.
Instagram, Facebook, Pinterest ve Twitter’dan farklı olarak doğrudan bir reklam kampanyası
yürütmüyorsanız paylaşımlarınızı belirli bir internet sitesinin linkine bağlamanıza imkan vermiyor. Dolayısıyla bu şekilde Instagram sayfanıza gelen trafiği doğrudan bir internet sayfasına yönlendiremiyorsunuz. Fakat Instagram profilinizi oluştururken, bio kısmında link ekleyebileceğiniz bir boşluk mevcut. Buraya internet sitenizin linkini ekleyebilir ve bir gönderi paylaştığınızda takipçilerinizin daha fazlasına göz atmaları için profilinizde bulunan linke yönlendirebilirsiniz
Canlı Yayın ile Etkileşiminizi Artırın.
Canlı yayın özelliğini birçok farklı şekilde kullanabilirsiniz. Markanızın müşteriler ile olan bağını sağlamlaştırmak istiyorsanız Q&A (sorular ve cevaplar) size yardımcı olabilir. Takipçilerinize bir şeyin nasıl yapıldığını öğretmek ya da markanız ile ilgili en son güncel haberleri onlarla paylaşmak da farklı ve ilgili çekici uygulama örnekleridir.
Instagram Hikayeler (stories) Kısmını Önemseyin.
Hikayeler ile ilgili en önemli şey, takipçilerinizin haber kaynağında en yukarda yer almayı garantilemenin tek yolu olmasıdır. Çünkü hikayelerde en güncel paylaşılan içerikler en başta listeleniyor. Yani normal Instagram üzerinde paylaşılan standart içeriklerde en başta çıkmak için takipçi aktivitesi ve etkileşim oranları ile Instagram algoritması kullanılırken hikayeler farklı bir yolu tercih ediyor.
Instagram Yarışmaları Düzenleyerek Dikkat Çekebilir, Takipçilerinizi Artırabilirsiniz.
Instagram’da yapacağınız çeşitli yarışma ve çekilişler potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekebilmenizi kolaylaştırır. Takipçilerinizi yarışmaya katılabilmeleri için bio kısmındaki linke tıklamalarına yönlendirebilirsiniz. Bu şekilde yarışmayla ilgili detaylı bilgilerin olduğu sayfaya yönlendirilen kullanıcılar, aynı zamanda web sitenizi de ziyaret edeceğinden, sizin hakkınızda daha detaylı bilgiye sahip olabilirler.
“Bir Arkadaşını Etiketle” Stratejisi Yürütebilirsiniz.
Instagram aracılığıyla potansiyel müşterilerinize ulaşabilmenizin bir diğer yolu da, takipçilerinizden arkadaşlarını bir paylaşımınızın altına etiketlemelerini istemek olabilir. Bu şekilde, etiketlenen kişiler bildirim alarak etiketlendiği gönderiye ve bu paylaşımı yapan kullanıcıya göz atabilirler. Eğer paylaştığınız içerikler ilgilerini çekerse sizi takibe de alabilirler. Ayrıca, bionuzda yazılı olan linke tıklayarak da internet sitenizi ziyaret edebilirler.
Instagram İçin Reklam Kampanyaları Yaratabilirsiniz.
Instagram reklamları, takipçisi az olup müşterileri tarafından fark edilmek isteyen markalar için olduğu kadar önemli sayıda takipçisi olup yüksek geri dönüş oranı sağlamaya çalışan markalar için de verimli bir araçtır. Bir Instagram reklam kampanyası ile belirli bir iş unvanı, sektör, ilgi ve hobiler ya da coğrafi konum gibi sizi doğrudan ulaşmak istediğiniz potansiyel müşterilere götürecek olan hedeflemeler yapabilirsiniz ve potansiyel hedef kitlenizde erişiminizi artırabilirsiniz.
Özetlemek gerekirse; güçlü ve oldukça eğlenceli bir pazarlama aracı olan Instagram’ı başarılı bir şekilde kullanarak marka farkındalığınızı arttırabilir, daha çok kazanç elde edebilirsiniz. Sadece Instagram değil diğer tüm sosyal medya hesaplarınızın en başarılı şekilde yönetilmesi için Digibees Dijital Ajansı olarak biz desteğe hazırız.